Project Description

API’s maken je organisatie sneller, slimmer en doelgerichter

 

Iedereen maakt gebruik van API’s, misschien zonder er zelf weet van te hebben. Denk bijvoorbeeld aan Google Maps en buienradar. API’s bestaan al tientallen jaren maar het gebruik ervan is, ook in het bedrijfsleven, populairder dan ooit. Logisch, want API’s maken je organisatie sneller, slimmer en doelgerichter. 

Wat is een API?

Als twee systemen met elkaar moeten communiceren (in de meeste gevallen via de cloud), gebeurt dit vaak via een webservice; een API op afstand. API is een afkorting voor Application Programming Interface. Met een API kunnen verschillende systemen onderling gegevens met elkaar uitwisselen. Een API is niet universeel dus de ontwikkeling van elke API is voor een deel maatwerk. Daarom is het prettig dat de ontwikkeling van een API geheel flexibel en zo goed als grenzeloos is.

API’s, technisch én gebruiksvriendelijk

Een API mag dan wel een technisch ding zijn, ze worden zeer gebruiksvriendelijk gemaakt zodat het toepassen ervan voor de gebruikers eenvoudig is. Zo bouwt DR3Data koppelingen op maat tussen backoffice software van klanten en de DR3Data bedrijvendatabase die ervoor zorgen dat klanten tijd en geld besparen door eenvoudige en snelle toegang tot accurate en actuele data. De DR3Data API kan ook worden ingezet om de database van klanten te verrijken, of als update service. Hierbij worden op basis van parameters mutaties volgens een vastgestelde frequentie direct verwerkt in het CRM systeem/ ERP oplossing van de klant.

Hoe functioneert de DR3Data API?

De DR3Data API is een directe koppeling, waarmee jouw backoffice software direct praat met de DR3Data bedrijvendatabase. De API is voorzien van een autorisatie. Via een unieke sleutel heb je toegang tot de complete marketingdatabase van het Nederlandse bedrijfsleven. De koppeling is uiteraard zo ingericht dat jouw systemen en bedrijfsinformatie gegarandeerd veilig zijn en dat eventueel gevoelige data verder voor niemand toegankelijk is.

Met de DR3Data API kun je realtime en op afstand een beroep doen op de actuele en marktdekkende DR3Data bedrijvendatabase. Voer bijvoorbeeld een bedrijfsnaam of adres in en je hebt met behulp van de API in enkele seconden alle bijbehorende informatie tot je beschikking. Of zet de API in voor webformulieren, je CRM systeem of je ERP omgeving. Met de DR3Data API wordt je productiviteit verhoogd en kosten worden verlaagd. Je bespaart tijd en geld omdat je met actuele informatie werkt en omdat je gegevens niet hoeft op te zoeken, controleren of over te typen. Dit geldt voor alle gegevens en marketinginformatie die in de DR3Data bedrijvendatabase aanwezig is, van branchecode en telefoonnummer tot aan de perceeloppervlakte van het gebouw op het vestigingsadres.

Waar zet je de DR3Data API voor in?

De DR3Data API is de beste manier om snel en foutloos gegevens aan te vullen of op te vragen. Hier volgen enkele concrete toepassingen en producten:

  • Bedrijvenzoeker

Met de Bedrijvenzoeker van DR3Data kun je via de API altijd en overal  snel bedrijfsinformatie vinden. Je hebt direct toegang tot de meest uitgebreide sales- en marketingdatabase wanneer je bijvoorbeeld op de stoep staat bij je afspraak. Of maak snel een inschatting naar interesses en behoeften terwijl je de prospect nog aan de telefoon hebt. Je verkoopgesprek wordt doelgerichter en effectiever dan ooit.

  • API voor CRM

 Je CRM systeem is goud waard want je bewaart immers al je waardevolle informatie over je klanten erin. Actuele gegevens en complete informatie in je CRM systeem zijn dan ook cruciaal; om analyses te doen, beslissingen te nemen en met je klanten in contact te blijven. Het vullen en onderhouden van het CRM systeem is echter een tijdrovende klus. Wist je dat jaarlijks 30% van de bedrijfsgegevens in Nederland wijzigt? Denk aan faillissementen, verhuizingen en functieverschuivingen. Om optimale resultaten te behalen met je sales- en marketingacties, is het van belang om met up-to-date en volledige informatie te werken. De API voor CRM vindt alle informatie die jij relevant vindt bij het bedrijf dat je ingeeft en vult het in het systeem in. Ook wijzigen in de bedrijfsinformatie van je klanten zullen je niet meer ontgaan.

  • API voor ERP

 Werk je met een ERP systeem dat zorgdraagt voor de administratieve rompslomp of andere financiële of logistieke processen binnen je organisatie? Wil je klanten, prospects, offertes, orders, facturen, leveringen en de complete planning eromheen zo goed en snel mogelijk organiseren? Laat dan je ERP omgeving communiceren met de DR3Data bedrijvendatabase. Optimale resultaten behalen, je bedrijfsprocessen zo inzichtelijk mogelijk maken en kosten besparen, realiseer je alleen door met up-to-date en volledige informatie te werken.

  • API voor webformulieren

Webformulieren zijn erg belangrijk voor organisaties. Ze zijn immers nodig om in contact te komen met websitebezoekers die aangeven dat ze contact met je willen of online je producten of diensten willen bestellen. Wat je niet wil is dat prospects en klanten tijdens dit proces afhaken omdat het invullen van het webformulier hen te veel tijd kost. Maak het ze daarom zo gemakkelijk mogelijk. De API voor webformulieren vult vanuit de DR3Data bedrijvendatabase automatisch bedrijfsgegevens in. Dat scheelt je prospects en klanten een hoop tijd en ergernis.

Wil je meer weten over de DR3Data API? Mail ons of bel +31 (0)88 028 38 00

Meer weten over de DR3Data API
DR3Data API

Auteur: Sylvia van de Nobelen
Marketing Manager DR3Data

Meer weten hierover?

Neem contact op