Project Description

Wat zijn FinTech bedrijven?

FinTech (een samenvoeging van de termen financial en technology) omvat alle innovatieve financiële producten en diensten die de manier waarop we met geld omgaan vereenvoudigt en versnelt. De term wordt gebruikt voor innovatieve startups die gebruik maken van geavanceerde technologie waardoor zij, in tegenstelling tot traditionele geldinstituten, klanten snellere en efficiëntere financiële oplossingen kunnen bieden. Bovendien kunnen zij, door het inzetten van technologie en de flexibele structuur van de startup zelf, veel beter inspelen op wensen van klanten en nieuwe ontwikkelingen in de markt.

FinTech-Startups, het succes

De technologie gedreven startups werken niet met dienstenpakketten zoals traditionele banken dat doen. Zij bieden producten en diensten los aan en dan via het digitale kanaal. Het voordeel hiervan is dat ze hun aanbod tegen veel lagere kosten in de markt kunnen zetten en zo hun concurrentiepositie aanzienlijk versterken. Daarbij komt dat de kracht van deze startups zit in het feit dat ze altijd toegankelijk zijn en snel en efficiënt werken. Steeds meer betalen we via mobiele telefoon. We vragen zelfs online krediet aan en doen online investeringen. Niet verwonderlijk dus dat er veel in FinTech geïnvesteerd wordt en het Nederlandse startuplandschap barst van de fintech-bedrijfjes die iets willen veranderen aan de manier waarop wij bankieren, beleggen en verzekeren.

De Europese FinTech Top 100

De Europese FinTech Top 100 is onder meer een initiatief van online platform Fintech.nl. Het evenement vond plaats in 2016 waarvoor zo’n 55.000 mensen hun stem uitbrachten op een grote selectie van FinTech-bedrijven uit Europa. De bedrijven werden bovendien beoordeeld door een vakjury bestaande uit een 50-tal FinTech investeerders, visionairs en innovatiehoofden van Europese topbanken. Aan de hand van de stemmen en juryoordelen is de top 100 lijst van beste FinTech-bedrijven in Europa opgesteld. De top 100 bestaat uit de 50 beste en de 50 meest belovende bedrijven in financiële technologie. In de Europese FinTech Top 100 zijn maar liefst 7 Nederlandse bedrijven die een plekje hebben veroverd:

  • Advicegames
  • Backbase
  • Bunq
  • Dopay
  • InvoiceSharing
  • Quantoz
  • Storecove

Naast de gegevens van bovenstaande bedrijven uit de Europese FinTech Top 100, heeft DR3DATA nog 160 Nederlandse FinTech bedrijven voor je in kaart gebracht.

Fintech Nederland

Interesse in dit adressenbestand?

Auteur: Sylvia van de Nobelen
Marketing Manager DR3Data

Meer weten hierover?

Neem contact op