Groothandel in verpakkingsmaterialen JIP

JIP heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een groothandel in verpakkingsmaterialen naar een online supermarkt voor bedrijven. Het assortiment van JIP bestaat uit wel 60.000 artikelen binnen de categorieën verpakkingen, verzendmaterialen, kantoorartikelen, schoonmaakartikelen en werkkleding; “Het gemak van alles onder één dak”. Het aantal artikelen groeit nog dagelijks.

JIP richt zich voornamelijk op midden- en kleinbedrijven in Nederland. 99 procent van het Nederlandse bedrijfsleven valt in deze categorie. Genoeg reden om op een goed doordachte en persoonlijke manier de markt te benaderen. Daarom neemt JIP dagelijks met 125 tot 150 potentiele klanten telefonisch contact op. Om haar telefonische acquisitie professioneel, effectief en efficiënt uit te kunnen voeren, is het voor JIP van belang dat zij snel de nodige informatie en kenmerken van deze potentiele klanten voor handen heeft en dat deze informatie actueel is. Daarom selecteert zij uit de complete marketingdatabase van DR3Data de bedrijven die zij wil benaderen en weet zo precies wie ze aan de lijn heeft (branche, bedrijfsgrootte, contactpersoon etc.).

Ook wanneer bedrijven contact opnemen met JIP, heeft zij door het ingeven van de bedrijfsnaam direct waardevolle informatie in beeld. Zo verloopt alles accuraat vanaf het eerste contactmoment. Op basis van klantgegevens worden er bovendien analyses gedaan met behulp van de marketingdatabase van DR3Data. Hierdoor ontstaat een beeld van kansrijke potentiële klanten en kan JIP haar acquisitie gericht en kostenbesparend uitvoeren.

Meer informatie over JIP