Wienerberger

Hoe blijft Wienerberger optimaal in contact met haar klanten?

 

Wienerberger is marktleider in keramische bouwmaterialen en de enige leverancier die klanten kan voorzien in de volledige keramische buitenschil en bestrating. Met de ontwikkelingen in keramische bouwmaterialen loopt Wienerberger voorop. Door haar ervaring en toewijding aan dit bijzondere materiaal kan zij zeer klantgerichte service verlenen. Of je nu aannemer, dakdekker of architect bent, bij Wienerberger ben je voor keramiek aan het goede adres.

Het imago van Wienerberger wordt door de continue kwaliteit en veelzijdigheid van het productaanbod gewaarborgd. Een vereiste hierbij is dat deze kwaliteit moet doorwerken in de communicatie vanuit Wienerberger naar haar klanten. Hoe houdt zij haar klanten optimaal op de hoogte van de ontwikkelingen? “Niet alle adressen in ons relatiebestand waren up-to-date en bovendien kwamen er ook dubbele gegevens voor in het systeem, klanten die dubbel geregistreerd waren. Dit werd op regelmatige basis bijgewerkt, maar uiteindelijk liepen we achter de feiten aan.”, aldus Marc Kuijpers, Manager Projectbegeleiding bij Wienerberger. Dit was het moment waarop Wienerberger DR3data inschakelde om de status van het klantenbestand professioneel te beoordelen. Samen bekeken we hoe we dit op een structurele manier konden oplossen zodat we de communicatie met onze klanten konden optimaliseren.

DR3Data voerde een match uit op het complete klantenbestand van Wienerberger en de bedrijvendatabase van DR3Data waarbij zij aangaven welke gegevens geactualiseerd dienden te worden. Wienerberger heeft hiermee een inhaalslag kunnen maken. Het relatiebestand van Wienerberger is opgeschoond en voorzien van de meest actuele gegevens. Marc Kuijpers: “We krijgen nu een maandelijkse update, indien er zaken gewijzigd zijn bij relaties die in ons bestand staan. Daardoor houden we ons bestand up-to-date en hoeft er geen grote jaarlijkse inhaalslag meer gemaakt te worden.” Met een up-tot-date klantenbestand beperk je bovendien je waste en verlies je geen waardevolle klanten uit het oog.

Meer informatie over Wienerberger